Snadný snídaňový koláč

Rychlý, nadýchaný a bez zbytečných konzervantů.

SUROVINY

  • 1 přezrálý banán
  • 200 g polohrubé mouky (nebo špaldové + 2 lžičky prášku do pečiva navíc)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • 4 lžíce medu nebo kokosového cukru (volitelné)
  • hrst lesního ovoce nebo kousků čokolády na posypání
  • máslo na vymazání formy
     

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme formu máslem.
  2. V míse rozmačkáme banán, přidáme vejce a mléko, promícháme dohladka.
  3. Do směsi vmícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  4. Těsto nalijeme do formy a posypeme ovocem nebo čokoládou.
  5. Pečeme 25–30 minut dozlatova. Necháme chvíli vychladnout a podáváme.

Uchovávejte v lednici do 4 dnů, nebo zamrazte až na 3 měsíce.

Mohlo by vás dále zajímat