Skladování potravin
Kořenová a cibulová zelenina
Cibule, česnek, brambory, mrkev a jiná kořenová nebo cibulová zelenina se skladuje na temných a suchých místech.
Trvanlivé potraviny
Těstoviny, rýže, mouka a podobné trvanlivé potraviny mají rády suché prostředí s pokojovou teplotou.
Exotické ovoce
Ovoci, které neroste v našich podmínkách, chlad lednice nesvědčí. Skladuje se proto v pokojových teplotách.
Nápoje, ochucovadla a konzervy
Olej, ocet, kečup a jiná ochucovadla, konzervy nebo neotevřené balené nápoje mohou být klidně skladovány mimo lednici.
Jejich trvanlivost bývá mnohdy velmi dlouhá.
Pečivo
Pečivo se nedoporučuje skladovat v igelitových pytlících. Hrozí, že navlhne a stane se tak náchylnější k plísním. Ideální je pečivo zabalit do látkové utěrky.
Jablka a hrušky
Na jablka a hrušky je v lednici příliš chladno. Skladují se proto na temnějších místech, kde je teplota nižší než ta pokojová, ale ne tak nízká jako v lednici.
Než začneme jíst
Klikněte na ikonu a zjistěte,
co je dobré před jídlem udělat
Složení & trvanlivost
Složení Nutriční hodnoty Doporučená denní dávka Datum spotřeby Složení Seznam všech surovin, ze kterých se výrobek skládá. Dávame pozor na množství přidaných látek, kterých by ve zdravé potravině mělo být co nejméně. Nutriční hodnoty Tabulka označuje, kolik energie v kilojoulech daná potravina obsahuje a jaké má množství sacharidů, tuků, bílkovin, vitamínů nebo minerálních látek. DDD Doporučená denní dávka neboli DDD představuje vědecky stanovené množství dané potraviny, které můžeme za za den sníst/vypít, abychom si udrželi vyvážený zdravotní stav. Datum spotřeby Datum, které nám určuje, do kdy je potravina použitelná. Po něm by se neměla jíst, i když je správně skladovaná. Minimální trvanlivost Datum označující minimální dobu, po kterou si potravina uchovává své specifické vlastnosti a je takzvaně zdravotně nezávadná, pokud je skladována správně.Přenašeč nemocí
Žloutenka PrůjmováKdy si umýt ruce
Když jsou viditelně špinavé Během práce v kuchyni